Att låna är lätt – kanske för lätt. Det visar sig i och med att antalet personer som inte kan betala tillbaka i tid ökar drastiskt. Detta framförallt gällande snabblån (läs om snabblån på denna sida). Men kanske handlar inte denna ökning enbart om att man inte har pengar och har dragit på sig för stora skulder utan även om okunskap inför hur man kan hantera skulder man inte kan betala.

Det finns nämligen flera vägar att gå.

För det första kan man kontakta lånegivarna och be om att få skjuta upp betalningen. Detta brukar inte vara några problem en eller två månader. Ibland går det även att få en avbetalningsplan som är speciellt konstruerad utifrån individuella behoven. Har man extra tur kan man även få räntefritt under en viss period vilket gör att man kan betala extra mycket på amorteringen istället för at betala en del på räntan.

För det andra kan man lösa lånet med ett annat lån som har bättre villkor. Har man exempelvis tre snabblån på sammanlagt 15000kr är det betydligt bättre att ta ett privatlån på denna summa och därmed betala av de tre snabblånen. Privatlånet ger många gånger 5-6 gånger bättre ränta och första avbetalningen på amortering och ränta sker tidigast en månad efter att lånet har tecknats.

Men det bästa rådet är ändå att ”var påläst på lånevillkoren och jämför avtalen innan du tar ett lån”. En av de sidor som jämför och beskriver snabblån är låna3000.se. Sök kunskap där men även på andra sidor för att vara väl insatt i vilka punkter man framförallt bör jämföra och titta på när du jämför lån. Genom att välja villkor som passar de individuella behov man har kommer man även öka chansen betydligt att inte hamna i skuldfällan.

If you like this post and would like to receive updates from this blog, please subscribe our feed. Subscribe via RSS

Leave a Reply